Går Aubameyang från Borussia Dortmund?

Pierre-Emerick Aubameyang är en av mina favoritspelare. Han är kul att titta på. Killen är väldigt snabb och har tekniska kvaliteter som få. Jag tycker också att det är kul att han är o Borussia Dortmund. För det är alldeles för många och alldeles för bra spelare som har lämnat Borussia Dortmund de senaste åren. Vi har så klart Mario Götze, Mats Hummels, Robert Lewandowski, Henrikh Mkhitaryan, Ilkay Gündogan med flera som har dragit därifrån. Tänk om alla dessa gubbar hade stannat i Borussia Dortmund. Man skulle mycket väl ha kunnat vara topp tre i världen då.

Real Madrid ryktas rycka i Aubameyang

Fotbollslaget som starkast förknippas med en Aubameyang-flytt är spanska Real Madrid. Det är kanske världens största klubb och huvudpersonen själv har sagt att det vore som en dröm som gick i uppfyllelse att spela för dem. Men är det någon substans i ryktena? Man har redan Karim Benzema och Alvaro Morata där framme där Aubameyang förmodligen är tilltänkt att spela. Benzema är förstavalet och Morata tätt där bakom. Jag tror inte att Aubameyang går till Real Madrid för att spela andrafiol eller tredjefiol. Han vill vara förstavalet vilket gör att Benzema förmodligen får byta klubb. Morata är fortfarande ung och kan kanske tänka sig att agera inhoppare ett litet tag till.

Även PSG sägs vilja ha honom

Det andra laget som sägs vilja ha Pierre-Emerick Aubameyang i sitt lag är Paris Saint-Germain. Det tycker jag också låter lite märkligt eftersom man då får spela med honom på en kant. För inte tänker man flytta på Edinson Cavani igen? Pierre-Emerick Aubameyang kan spela på många positioner men jag tror att han gärna skulle vilja ha den centrala anfallsrollen just nu.

Jag hoppas inte Pierre-Emerick Aubameyang drar någonstans. Jag tycker att han gör det bra i Borussia Dortmund och ser ogärna att mer talang drar från klubben. Det räcker med spelarna som redan dragit därifrån de senaste åren.